Om Mig

Profilbild

Bakgrund

Jag är en kille på 21 år, uppvuxen i Sundsvall men bor nu i Umeå, som har musicerat i över 15 år med huvudinriktning piano. Under åren har jag även breddat mig med flertalet andra instrument, däribland trumpet och kyrkorgel. Till vardags befinner jag mig i Umeå men är lika musikaliskt aktiv i båda städerna, samt på andra orter.

Vad gäller genrer så har jag rötterna i det klassiska, men spelar nu mera allt jag kommer över från jazz, blues och gamla rockklassiker, till populärmusik, svenska visor och ballader. Det mesta täcks in här.

I och med att jag spelar flera instrument har jag kunna utvecklats musikalist på ett helt annat sätt, t.ex. så spelar jag blås och slagverk i både storband, orkestrar och flertalet olika ensembler. Jag anlitar också ofta andra musiker för gemensamma uppdrag.

Solomusiker

De flesta av mina uppdrag är som solomusiker och då ofta i samband med tillställningar som middagar, större möten, underhållning till fika, fester etc. men också vid ceremonier som dop, bröllop och begravningar, både på piano och orgel.

När jag spelar solo är jag van både att få stå i rampljuset med mer krävande stycken, men också att få hålla mig i bakgrunden och spela musik under pågående aktivitet. Då blir det ofta ett lugnare stuk på låtvalet med många klassiker som folk känner igen och tycker om. Inte allt för sällan hör man sång här och därifrån, från folk som lyssnar och känner igen.

Bild från spelning

Sångare och sångerskor

Jag samarbetar sedan länge med flertalet duktiga sångare och sångerskor som jag är van att musicera ihop med och redan har byggt upp en repertoar tillsammans med. Dessa tar jag gärna med mig på nya uppdrag tillsammans. Många uppdrag jag har leder också till nya samarbeten då jag ibland hyrs in som komppianist till en annan solist.

Bild från spelning

Bandmusik

När det är fest och dans som gäller, då är det många som inte nöjer sig med ett instrument, då tar jag med mig hela bandet. Det finns många duktiga instrumentalister som jag samarbetar med i olika konstellationer och tar gärna med mig ett helt band till just din spelning. Jag är fortfarande din avtalspart och har det övergripande ansvaret för spelningen och du som kund får alltid bara en faktura.

Exempel på tillställningar vi tidigare spelat på är bröllopsfester, födesedagsfester, middagar och andra bjudningar. Det brukar bli ett bra tryck och en nöjd publik. Har ni önskemål på låtar eller en hel repertoar så är det bara att skicka in det, annars gör vi ett program som vi tror passar utifrån tillfället och era önskemål.

Bild från spelning

Det praktiska

Sedan 2014 driver jag företaget IW Entertainment och innehar alltså F-skattsedel. Inför alla uppdrag upprättar jag ett kontrakt med de uppgifter som vi är överens om. Du som kund får sedan välja att betala kontant mot kvitto, eller mot faktura. Betalning sker alltid i efterhand.

När jag har med mig medmusiker eller solister så sköter jag alltid anställningar och internfakturering till andra musiker, du som kund har således bara en part som du avtalar med, en ensam kontaktperson i alla ärenden, och får bara en faktura efter uppdraget.

IW Entertainment tillhandahåller ett PA som brukar räcka i de flesta sammanhang för såväl solo som med band, men vid större lokaler och folkmängder kan ett större PA behöva hyras in eller om det finns, använda ett på plats. Jag har flera samarbetspartners även på det området så jag kan fortfarande samla allt på samma faktura till dig som kund, så att du slipper tänka på den biten.

Frågor

Har du frågor och funderingar, eller vill göra intresseanmälan eller bokning, kontakta mig gärna! Uppgifterna hittar du längst ner på sidan, eller använd formuläret på startsidan.